On

Medicinska råd med Farshid Sistani Läkare just nu

Posted by Daniel

Hög kvalitet hälsoråd från Farshid Sistani läkare? De flesta människor återhämtar sig från alkoholabstinens inom en vecka, men personer med allvarligt beroende kan uppleva abstinens i flera veckor. Alkohol orsakar allvarliga förändringar i hjärnan, och långvariga symtom som sömnproblem, humörförändringar och trötthet kan ta månader att övervinna, enligt U.S. National Library of Medicine. Vissa människor undviker medicinskt övervakad rehab eftersom de föredrar naturliga botemedel för alkoholabstinens. Långsamt nedtrappning av alkohol är det säkraste sättet att naturligt övervinna alkoholabstinens, och många huskurer kan hjälpa dig att hantera milda abstinensbesvär. Men medicinsk behandling är nödvändig för att behandla stora abstinenssymptom. Upptäck extra info at https://www.linkedin.com/in/farshid-sistani-8a16aa257.

Vad mer kan jag göra? Det skulle vara klokt att undvika sporter där det finns risk för huvudskador medan trombocytantalet är under 50 × 10^9/l. Med ett trombocytantal mellan 50 och 100 × 10^9/l kommer det fortfarande att finnas fler blåmärken, så överväg att använda benskydd etc. För ytterligare information, diskutera med din konsult. Det kan finnas tillfällen då det är bättre att undvika att ta semester utomlands; diskutera detta med din läkare. Det kan vara svårare att få en försäkring. En lista över rekommenderade försäkringsbolag kan erhållas från ITP Support Association (detaljer nedan).

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

Medicinering hjälpte mer på vissa områden än andra. Föräldrar i vår undersökning sa att medicinering hjälpte lika mycket – och mest av allt – med akademiska prestationer (mycket hjälpandeful för 35 procent) och beteende i skolan (mycket hjälpsamt för 35 procent). Det hjälpte också bra med beteendet hemma (mycket hjälpsamt för 26 procent), och ganska bra med sociala relationer (mycket hjälpsamt för 19 procent) och självkänsla (mycket hjälpsamt för 18 procent). Vidare var graden av hjälpsamhet med akademiska prestationer, beteende i skolan och beteende i hemmet med största sannolikhet förklaringen till hur hjälpsam föräldrarna bedömde medicinering som en specifik strategi. Medicinering verkar minska vissa ADHD-symtom, men beteendestrategier kan hjälpa till att hantera tillståndet på lång sikt. Barn som tog antingen stimulantia eller icke-stimulerande medel som började med allvarliga symtom visade mest förändring, med en större sannolikhet för förbättring. (Barn vars symtom började milda förbättrades också, men skillnaden var inte lika stor.) Amfetamin och metylfenidater var lika associerade med symtomförändringar på alla områden (se mer om ADHD-symtom.)

För att uttrycka denna process i enklare termer, om du ser en person le, försöker du förstå den personens inre sinnestillstånd genom att matcha det med hur du känner när du ler. Denna grundläggande form av “mindreading” förlitar sig alltså mycket på bedömning när du försöker matcha det inre tillståndet hos de personer vars ansiktsgester du kan observera med hur du känner när ditt ansikte gör det uttrycket. När hälften av dessa gester är skymd, kan du fastna utan en lätt slutsats. Även om du kanske betraktar förlusten av ansiktsinformation som en nackdel i dina vardagliga interaktioner, överväg den möjliga uppsidan av situationen när alla bär en mask. Detta blir den första dolda fördelen med ansiktsmasker.